Klantverhalen WaterAccu

Deze klanten installeerden de Solyx Energy WaterAccu, en deelden hun ervaringen!

Dana de Boer, Amsterdam

Installeerde de WaterAccu in September 2022

“Wij betaalden ineens 3x zoveel voor gas, en benutten maar een derde van onze zonne-energie. Dat moest slimmer en duurzamer kunnen, maar de hoge investering in een thuisbatterij stond ons niet aan. Een volledig elektrische warmtepomp is niet mogelijk in ons dijkhuis in Amsterdam Noord.

De Solyx Energy calculator berekende een besparing van €318 per jaar. Na het accepteren van de installatie-offerte is de installatie ingepland. De installatie was in een halve dag uitgevoerd.

Ons gasgebruik is flink gedaald, en douchen of in bad is nu nog lekkerder, omdat je weet dat het water is verwarmd op eigen zonne-energie. Ook prettig: we zijn minder afhankelijk van stijgende energietarieven en de salderingsregeling.”

Serge Duursma, Groningen

Installeerde de WaterAccu, i.c.m. vloerverwarming, in April 2023

“Wij krijgen 7ct/kWh voor onze teruggeleverde zonne-energie en betalen 36ct voor elke opgenomen kWh. Met 12 panelen leverden we 50 – 72% van de opwek terug. 

We hebben zelf een 150L boiler geplaatst, waarvan de uitgang op de ingang van de CV aangesloten is, om voor warm water geen gas nodig te hebben. Daarnaast is de 2e uitgang van de iBoost op een elektrische vloerverwarming aangesloten. Wanneer de boiler warm is, en er nog zonne-energie over is, gaat de vloerverwarming aan. Dat werkt feilloos!

In de afbeelding is duidelijk te zien dat na installatie op 14 april ons eigen gebruik van zonne-energie veel hoger ligt: we leveren 29 – 39% minder terug. Ons gasverbruik (via stooktabel berekend) is van 1000 naar 400m3 per jaar teruggelopen. In de donkere maanden is het effect minder, maar toch kan ik 9 maanden veel gas besparen ;-).”

Google reviews over de Solyx Energy WaterAccu

Jan PeelenJan Peelen
10:57 20 Apr 23
De Solar i-Boost geplaatst thuis. Super positief om je eigen opgewekte energie op te slaan in warmwater. Steeds vaker worden PV panelen afgeschakeld door de energie leverancier op een zonnige dag, jammer van de investering in PV. Gelukkig zal dat bij ons verleden tijd zijn.
Henk LolkemaHenk Lolkema
11:15 07 Mar 23
Het systeem werkt perfect. De handleidingen waren duidelijk. Ook de externe uitlees unit werkt goed en duidelijk. Het koppelen van de onderdelen ging ook zonder problemen.We zijn tot nu toe zeer tevreden met IBoost.
Gert Van EssenGert Van Essen
22:13 14 Dec 22
Erg enthousiast over Solyx en het product!! Inmiddels is het ruim 3 maanden geleden dat de solar iBoost in combinatie met een nieuwe elektrische boiler bij mij thuis is geïnstalleerd en ik kan niet anders dan tevreden zijn!De iboost zorgt ervoor dat de boiler automatisch verwarmd wordt wanneer er energie wordt teruggeleverd aan het net.Ook kan je ervoor kiezen om de boiler via de 'boost' knop of op bepaalde vaste momenten te laten verwarmen. Doordat de salderingsregeling nog actief is en mijn zonnepanelen in de zomermaanden meer energie hebben opgewekt dan ik verbruikt heb kan ik zo direct al kosten besparen door de boiler elektrisch te verwarmen. Het water in de boiler blijft verassend lang warm waardoor de term 'water accu' wel op z'n plaats is!Bijkomend voordeel:Dankzei de boiler is de douche lekker snel op temperatuur en hoef je ook niet lang op warm water te wachten!
Wat een mooi product! Iedereen met zonnepanelen en teruglevering zou dit moeten installeren om met de overtollige elektriciteit gas te besparen. Zeer goede communicatie, betrokkenheid en een scherpe prijs. Installateur Avi werkt keurig netjes en is prettig in de omgang. Bij vragen wordt snel gereageerd en teruggekoppeld en eventuele problemen worden snel opgelost. Wij zijn zeer tevreden en raden het iedereen aan!
Nicole van MaareNicole van Maare
14:44 22 Nov 22
Omdat de levering van een warmtepomp op zich liet wachten en de saldering van zonne-energie binnenkort gaat verminderen, zijn we aan de slag gegaan met de mogelijkheid van een elektrische boiler. Na wat gegoogle kwamen we uit bij Solyx Energy. Dankzij hun slimme iBoost kunnen we het douche-water verwarmen door de op dat moment ongebruikte opbrengst van de zonnepanelen, in plaats van het terug te leveren (tegen telkens mindere tarieven).Het contact verliep uitstekend. Snelle reacties, kundige mensen, alle vragen werden meteen beantwoord. Offerte is duidelijk, adviezen zijn transparant en ze denken echt met je mee. In mijn geval over de grootte van de boiler (met twee tieners) en de meest praktische locatie voor het ophangen van de boiler.Installatie kon op korte termijn en de installateur Avi wist duidelijk waar hij mee bezig was. In nog geen halve dag gepiept.Wij zouden Solyx Energy zeker aanbevelen bij vrienden!
js_loader

Vlaamse SEW premie

Met de premie ‘Sturing Elektrische Warmte’ (SEW) krijg je 50% van de aankoop- en installatiekosten terug, met een maximum van 400 euro

De Solar iBoost staat op de lijst met erkende sturingsapparaten, en daarom is de premie eenvoudig aan te vragen.

Alle informatie is te vinden via Fluvius

Netcongestie en afschakelende omvormers

Netcongestie is een fenomeen waarbij er meer stroom aan het net geleverd wordt dan het net daadwerkelijk aankan, en er dus overbelasting kan ontstaan. Als er op wijkniveau veel huizen met zonne-energie zijn is er op zonnige dagen grotere kans op netcongestie.

Om netcongestie te verminderen schakelen omvormers uit bij een te hoge netspanning. Er wordt dan dus geen stroom meer geproduceerd door de zonnepanelen.

Het verhogen van het eigen gebruik van zonne-energie door middel van een Solyx Water Accu helpt hiertegen.

 

Tapwater, kraanwater, leidingwater

Water dat door de leidingen en uit de kraan stroomt. Gemiddeld wordt 80% van het warme tapwater gebruikt voor douchen. De andere 20% is voor overig warm water gebruik in de keuken en badkamer, bijvoorbeeld voor afwassen en handen wassen.

Gemiddeld gaat zo’n 16-20% van de energierekening naar het verwarmen van tapwater, en dit gebeurt op gas (door de CV-combiketel).
Dat kan beter op onbenutte zonne-energie, toch?!