Slimme boiler of WaterAccu?

Hoe een elektrische boiler met Solar iBoost verschilt met een slimme boiler

Moderne elektrische boilers worden steeds vaker slim gemaakt met smart technologie. Hierdoor worden de boilers zelflerend: ze merken op wanneer er het meeste tapwater gebruik is, en passen hier hun verwarmingstijd op aan.

Stel dat u bijvoorbeeld elke dag om half 8 in de ochtend en om half 9 in de avond de douche gebruikt. Een slimme boiler zal dan niet constant het water op temperatuur houden, maar beginnen met water verwarmen op het juiste moment dat het water beschikbaar is voor uw gebruik. Met een opwarmtijd van 3 uur zal de boiler bijvoorbeeld beginnen met verwarmen om half 5 in de ochtend en om half 6 in de middag. Op deze manier hoeft de boiler minder stroom te gebruiken om constant het water op temperatuur te houden en wordt dus energiezuiniger.

Hoewel deze technologie zeer nuttig is, heeft het nog steeds beperkingen. Het vereist consistentie in het gebruik, en het houdt geen rekening met beschikbaarheid van bijvoorbeeld zonnestroom. Dit in tegenstelling tot de WaterAccu, waarbij de Solar iBoost continu meet of er stroom aan het net geleverd wordt om zoveel mogelijk onbenutte zonnestroom bruikbaar te maken.

Helaas is het niet mogelijk om de Solar iBoost te combineren met een slimme boiler om de voordelen van beide te kunnen gebruiken. De iBoost en smarttechnologieën functioneren beide als aansturingsmechanieken voor de boiler, en deze verstoren elkaars functie. Dus als u een standaard schema hebt is een slimme boiler een goede keuze, en als u meer gebruik wilt maken van uw eigen zonnestroom wordt de Solar iBoost aangeraden.

De Solyx Energy WaterAccu bij jou thuis

Kies welke aanpak het beste bij jou past. 

1. Installatie zelf organiseren

  • Bestel de Solar iBoost via onze webshop.
  • Bestel een elektrische boiler, bijvoorbeeld via onze partner BoilerGarant. Wij adviseren de energiezuinige anti-kalk Modeco boiler. Let op: dit mag geen smart boiler zijn.
  • Laat de producten installeren door een installateur naar keuze.

Belgische klant? Ontvang tot wel 400 euro SEW premie op ons product!

Jouw installateur kan uiteraard ook bij ons inkopen. 
Ben jij zelf installateur? Stuur ons een e-mail!

2. Installatie met hulp van Solyx Energy

  • Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan.
  • Wij gaan met u op zoek naar een geschikte installateur bij u in de buurt.
  • Wij bieden alle nodige informatie voor de installatie.
  • Naast de Solyx Energy producten kunnen wij ook een geschikte elektrische boiler adviseren en/of bestellen.
Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan.

Ontvang vrijblijvend een offerte op maat.

Of stel jouw vraag voor aanvullende informatie. 

Vlaamse SEW premie

Met de premie ‘Sturing Elektrische Warmte’ (SEW) krijg je 50% van de aankoop- en installatiekosten terug, met een maximum van 400 euro

De Solar iBoost staat op de lijst met erkende sturingsapparaten, en daarom is de premie eenvoudig aan te vragen.

Alle informatie is te vinden via Fluvius

Netcongestie en afschakelende omvormers

Netcongestie is een fenomeen waarbij er meer stroom aan het net geleverd wordt dan het net daadwerkelijk aankan, en er dus overbelasting kan ontstaan. Als er op wijkniveau veel huizen met zonne-energie zijn is er op zonnige dagen grotere kans op netcongestie.

Om netcongestie te verminderen schakelen omvormers uit bij een te hoge netspanning. Er wordt dan dus geen stroom meer geproduceerd door de zonnepanelen.

Het verhogen van het eigen gebruik van zonne-energie door middel van een Solyx Water Accu helpt hiertegen.

 

Tapwater, kraanwater, leidingwater

Water dat door de leidingen en uit de kraan stroomt. Gemiddeld wordt 80% van het warme tapwater gebruikt voor douchen. De andere 20% is voor overig warm water gebruik in de keuken en badkamer, bijvoorbeeld voor afwassen en handen wassen.

Gemiddeld gaat zo’n 16-20% van de energierekening naar het verwarmen van tapwater, en dit gebeurt op gas (door de CV-combiketel).
Dat kan beter op onbenutte zonne-energie, toch?!